Odkrij gugalnico na Resevni

Sredi gozda na Resevni med nežnim guganjem prisluhni zvokom narave

Le nekaj korakov stran od planinskega doma na Resevni nas skrita med visokimi drevesi preseneti elegantna lesena gugalnica, ki visi na debelih vejah od mogočnih sil narave ukrivljenega drevesa.

Gugalnica je del poučnega kotička - Zveneče krajine Šentjurja - in to sredi gozda. Nagovarja nas, da se nanjo usedemo in med guganjem prisluhnemo zvokom narave. Prisluhnemo šumenju vetra, zvokom krošenj visokih dreves ali petju ptic. Katere ptice živijo na Resevni pa izvemo na tablah, kjer si lahko ptice ogledamo in celo potipamo reliefe njihovih podob ter izvemo kako se oglašajo.

Kako na Resevno?

Na Resevno vodi več označenih planinskih poti. Na Resevno se lahko podamo iz Krajnčice - pot nas bo večino časa vodila po njeni severni strani. Lahko se odpravimo iz Šibenika ali Jakoba pri Šentjurju - hodili bomo po južnem pobočju Resevne.

Planinski dom in razgledni stolp

Malo pod vrhom Resevne stoji planinski dom, kjer se lahko okrepčamo ali pogrejemo. Nagrada za pohodnike pa je razgled iz 20 metrov visokega razglednega stolpa. Dobro se vidi Šentjur in Celjska kotlina,  na zahodu vidimo Alpe, na severu Pohorje, na severovzhodu nas pozdravljata Boč in Donačka gora, na jugu lahko občudujemo hribovito Kozjansko. 

Več informacij:
TIC Šentjur
03 749 25 23, 041 660 091 ali tic@turizem-sentjur.com

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.194533416858° Zemljepisna dolžina: 15.3678502239°
SHIFT + A