Šentjur gostil srečanje programskega sveta Združenja zgodovinskih mest Slovenije

Gostje so načrtovali program in aktivnosti ter si ogledali muzejske zbirke v Šentjurju

Predstavniki Združenja zgodovinskih mest Slovenije so se 16. februarja 2023 v Šentjurju sestali na rednem delovnem sestanku programskega sveta združenja, na katerem so obravnavali program dela v naslednjih mesecih.

Poudarek je bil na trženjsko in razvojno podpornih aktivnostih nosilnega produkta kultura in zgodovinska mesta, oglaševanju in promociji, prodajnih aktivnostih ter predstavitvi najdaljšega festivala v Sloveniji FEST MEST, o katerem si lahko več preberete na . Na sestanku je bila dana pobuda, da bi občinski sveti vseh mest sprejeli neobvezujoči sklep o razvoju in ohranjanju zgodovinskih mestnih središč.

V uvodu je udeležence pozdravil direktor RA Kozjansko Jure Raztočnik, glasbeno noto pa sta dogodku dodali pianistki Neža in Zoja, učenki Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, z Ipavčevo sonatino.

Namen srečanj je tudi spoznavanje mest, ki so vključena v Združenja zgodovinskih mest Slovenije, zato so si udeleženci, po kratkem obisku Muzejske zbirke Zakladi Rifnika in TIC-a, ogledali še Muzej južne železnice, ki ga (po izjavi ene od udeleženk) zares posebnega naredi gostitelj, ki je celo življenje posvetil železnici, svoje zgodbe pa še danes doživeto deli z obiskovalci.

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.031981° Zemljepisna dolžina: 14.529676°
SHIFT + A