Atelje Mlin umetnin

Lončarstvo, delavnice oblikovanja gline na vretenu, hišni muzej

Atelje Mlin Umetnin se nahaja v idiličnem kraju Osredek, le nekaj kilometrov južno od Šentjurja. V objemu narave, ob žuborečem potoku najdete našo obnovljeno domačijo z več kot dvesto let starim mlinom na vodni pogon. Njegovo kolo se še vedno vrti. Tukaj, z zavedanjem dolžnosti spoštljivega ohranjanja kulturne zapuščine naših prednikov, ter neprenehnega pridobivanja navdiha iz čudovite narave, dodajamo zgodbi o starodavnih obrteh mlinarstva in lončarstva, novo poglavje.

Lončarski izdelki

Lončarski Atelje Mlin Umetnin je sad velike ljubezni do keramičarskih izdelkov in starodavne obrti. V delovnem ateljeju, ki je hkrati tudi prodajni prostor in galerija, Marija Gračner, lončarka in vsestranska umetnica združuje slikarstvo z rokodelsko tradicijo in sodobno unikatno keramiko.

Poglej si galerijo lončarskih izdelkov.
 

Delavnica osnov oblikovanja na lončarskem vretenu (za otroke in odrasle)

Znano je, da ustvarjanje z glino sprošča in umirja, je neke vrste delovna terapija. Ustvarjanje z glino nam omogoča odkrivanje novih spoznanj in čudovitih notranjih občutkov. Glina je naravni material, ko se je dotikamo, se povežemo z naravo in se obogatimo z energijo naravnih danosti.

Poglej si cenik delavnic.

Naročiš se po predhodnem dogovoru na 031 393 290 ali na mlinumetnin@gmail.com. Delavnice se izvajajo pri nas v ateljeju na naslovu Osredek 18, Šentjur.
 

Ogled hišnega muzeja in prikaz vrtenja na vretenu za skupine

Vljudno vas vabimo, da nas obiščete v prijetnem ambientu Ateljeja Mlin umetnin! Nudimo vam voden ogled po hišnem muzeju in prikaz vrtenja na vretenu.

Stopite v preteklost naših babic in dedkov, uživajte v neokrnjeni naravi, ki nas obdaja ter izvedite več o neprecenjlivi kulturni dediščini slovenskega tradicionalnega lončarstva.

Veselimo se vašega obiska!
 

Več informacij:
Marija Gračner, Atelje Mlin umetnin
031 393 290 ali mlinumetnin@gmail.com

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.181124858687° Zemljepisna dolžina: 15.371618727566°
SHIFT + A