Dobimo se na vrtovih

Zvoki narave in glasba na Ipavčevem vrtu

Kategorije: glasba , Šentjur , zgornji trg

Francosko ministrstvo za kulturo že dvajseto leto v prvem koncu tedna v juniju pripravlja Rendez-vous aux jardins ali Dobimo se na vrtovih. Leta 2018 se je pobuda razširila na evropske vrtove in parke. Namen pobude je, da javnost spozna pestrost in bogastvo vrtov in parkov ter njihov kulturni pomen, ob tem pa se pouči o pozitivnih vplivih na počutje obiskovalcev vrtov in parkov. Letošnja tema dnevov "Glasba v vrtu" vključuje številne zvoke, ki jih slišimo v vrtovih in parkih, to so lahko ptičje petje, zvoki drugih živali, šumenje vode, vetra, rastlin, zvočne inštalacije ali koncerti.

Kako poje muren?

Petek, 2. junij 2023, 10.00-11.30, vrt Ipavčeve hiše, ulica skladateljev Ipavcev 27 v Šentjurju

Biolog Zavoda RS za varstvo narave Gregor Kalan bo otrokom iz vrtca predstavil zvoke narave, oglašanje žuželk in drugih živali. Otroci bodo glasbi narave prisluhnili pod mogočno lipo, ki krasi vrt Ipavčeve hiše v starem trgu mesta Šentjur.
V primeru slabega vremena dogodek odpade.

Glasba na vrtu

Sobota, 3. junij 2023, 19.30, vrt Ipavčeve hiše, ulica skladateljev Ipavcev 27 v Šentjurju

Koncert Mešanega pevskega zbora Zgornji trg pod vodstvom Andreja Fišerja in nastop učencev Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur: trio diatoničnih harmonik z mentorjem Francijem Kolarjem in duet harmonik pod vodstvom Romane Jauševec. Glasbo bomo poslušali na vrtu hiše, ki je bila dom znamenitih šentjurskih skladateljev in zdravnikov Gustava, Benjamina in Josipa Ipavca. Vstop je prost.
V primeru slabega vremena bo koncert v cerkvi sv. Jurija v Šentjurju.

Več informacij:
Anita Koleša, JSKD - OI Šentjur
041 507 770 ali anita.kolesa@jskd.si

Dogodka sta nastala v sodelovanju z JSKD OI Šentjur, Zavodom RS za varsvo narave Območna enota Celje in Kulturnim društvom Zgornji trg.

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.223289225429° Zemljepisna dolžina: 15.397949973465°
SHIFT + A