Ramna Jazz 2024 vabi na Slivniško jezero

Nastopajo: Chaves, Maribor Jazz Standard Trio in Big band Šentjur

Ramna Jazz se vrača! Big band Šentjur vabi na tradicionalni Ramna Jazz Festival v čudovit ambient Slivniškega jazzera. Ramna Jazz 2024 bo v petek, 28. junija, ob 19.00, na Ramni, Rakitovec 1b, Gorica pri Slivnici. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Kulturnega doma v Gorici pri Slivnici.
 

Na Ramni Jazz 2024 nastopajo:
 

Chaves

Zasedbo Chaves sestavlja 6 članov iz širše okolice Rogaške Slatine. Zbrali so se z namenom, da se preizkusijo v jazz vodah. Špelo, Tineta, Domna, Martina in dva Luka poleg nekaterih družinskih vezi druži to, da so vsi obiskovali gimnazijo na Šolskem centru Rogaška Slatina, kjer so začeli s prvimi skupnimi glasbenimi ustvarjanji, kasneje pa se je porodila ideja o ustanovitvi glasbene skupine, ki so jo, kot sami pravijo, malce brez idej in malce v raziskovanju portugalščine, poimenovali Chaves, ki v prevodu pomeni ključ. Nekateri od članov svoje glasbeno znanje še vedno želijo izpopolnjevati, Tine ob študiju muzikologije vzporedno obiskuje jazz kitaro na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, Špela in Martin pa sta študenta jazza na univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu.

Avtorskemu ustvarjanju so se posvetili v času epidemije. Pravijo, da je bila želja že od nekdaj prisotna, decembra 2021 pa so v studiu Bejsmen posneli prve avtorske skladbe, marca 2022 pa izdali prvo - Izlet.

Člani zasedbe Chaves:

 • Špela Došler – vokal
 • Martin Belcer – klavir, pozavna
 • Luka Tacer – harmonika
 • Tine Pirš – kitara
 • Luka Turk – bobni
 • Domen Zupan – bas kitara
   

Maribor Jazz Standard Trio

Trio iz Slovenije je bil ustanovljen v začetku leta 2023 in redno nastopa v različnih jazz klubih in festivalih. Glasba je energična, zelo igriva in intimna hkrati. Tu in tam se zgodi kakšen spontan, komičen trenutek!

Trije navdihnjeni Mariborčani igrajo jazz glasbo, predvsem standarde, v naslednji postavi:

 • Blaž Švagan – tenor saksofon
 • Janez Krevel – kontrabas
 • Bruno Domiter – bobni
    

Big band Šentjur

Big band Šentjur letos praznuje 17 let svojega delovanja, vendar je zgodovina skupine še nekoliko daljša, saj so prvi člani že nekaj let prej igrali skupaj v nekoliko drugačni zasedbi. Januar 2007 pa pomeni prelomnico, saj se je skupina dokončno oblikovala v zasedbo big banda in ustanovila svoje Kulturno društvo Big band Šentjur. Umetniški vodja zasedbe je od leta 2017 saksofonist Žiga Vešligaj.
Zasedba vsako leto pripravlja tradicionalne poletne in decembrske koncerte v Šentjurju, vsakič z drugimi glasbenimi gosti. Sodeluje tudi na številnih prireditvah po Sloveniji in tujini, udeležuje pa se tudi državnih srečanj in festivalov big bandov.

Rezervacija miz:

Vstopnine na koncert ni. Organizatorji sprejemajo rezervacijo miz (sedišč). Rezervacija na osebo 10 evrov. Rezervacija je potrjena s plačilom in se drži do 19.30. Število rezervacij je omejeno.

Rezervacije sprejemajo na: 03 748 30 09

Več informacij:
Kulturno društvo Big band Šentjur
bigband.sentjur@gmail.com ali 040 317 393
 

Fest mest

Ramna Jazz 2024 je ena izmed prireditev najdaljšega festivala v Sloveniji. Fest mest je festivalsko praznovanje utripa 21 zgodovinskih mest. Za vas so izbrali najboljše dogodke, predstave, razstave, koncerte in uprizoritve na prostem. Izberite svoje zgodovinsko mesto in začutite sodobno slovensko ustvarjalnost na tisočletnih prizoriščih.

Ramna Jazz 2024 poteka v okviru Šentjurskega poletja.

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.187329114151° Zemljepisna dolžina: 15.442906478764°
SHIFT + A