Odprtje razstave "Halštat" ali železna doba v Galeriji Zgornji trg

V šentjurski galeriji razstavlja kipar Leopold Methans

Kategorije: galerija , kultura , Šentjur

Društvo likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur v sodelovanju z Občino Šentjur v Galeriji Zgornji trg gosti umetnika, kiparja iz Spodnje Velke Leopolda Methansa. Razstava bo na ogled do 7. aprila 2024.
 

Odprtje razstave

Odprtje kiparske razstave "Halštat" ali železna doba bo v sredo, 7. februarja 2024, ob 18.00.
V kulturnem programu sodeluje Folklorna skupina Blagovna.

O kiparju

Leopold Methnas je prejemnik več nagrad, razstavlja tako v Sloveniji kot tudi v tujini, je soavtor in avtor nekaj javnih skulptur. Razstava z naslovom "Halštat" ali železna doba nudi resnično doživetje in veliko umetniških užitkov ob ogledu kiparskih del, narejenih iz starega železa.

Njegova ljubezen do zgodovine, kulturne dediščine in umetnosti nasploh se odraža v njegovih čudovitih, izvirnih skulpturah, ki so narejene iz različnih materialov (kamen, kovina, les itd) in prežete z zgodovino, umetniško ustvarjalnostjo in čutom za estetiko.

Beseda avtorja o razstavi

Razstavo sem poimenoval "Halštat" ali železna doba, ker so razstavljena kiparska dela ustvarjena iz starega železa, predvsem iz kovanih delov kmečkega orodja. Tako liki kot fragmenti v skulpturah nas na nek način popeljejo v to zgodovinsko obdobje. Na razstavi prevladujejo na novo ustvarjena dela ter starejši izbor del, ki sovpadajo s tem ciklusom.

Trajanje razstave

Razstava bo odprta med 7. februarjem in 7. aprilom 2024. Galerija Zgornji trg, ulica skladateljev Ipavcev 17 v Šentjurju, je odprta vsak delavnik od 9.00 do 16.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa po predhodnem dogovoru.

Več informacij:
TIC Šentjur
03 749 25 23 ali tic@turizem-sentjur.com

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.222305673302° Zemljepisna dolžina: 15.397810935974°
SHIFT + A