Lonček Guzajeva kava

Lonček z zgodbo o kozjanskem Robin Hoodu

Kategorije: Franc Guzaj , spominki

Za nekatere razbojnik, odpadnik ali celo hudodelec, za številne pa dobrotnik Franc Guzaj,  legendarni ljudski junak, je tudi s pomočjo časopisov zaslovel pred 140. leti v tedanji deželi Štajerski. Lovili so ga orožniki in lovci na glave od Save do Dunaja. Precej let je bil naš razbojnik zvitejši in pametnejši od preganjalcev. Do usodnega 10. septembra leta 1880, ko je v strelskem obračunu z orožnikoma padel kozjanski Robin Hood.

Lonček Guzajeva kava

Emajliran lonček, bele ali črne barve. Slovenski proizvod.

Cena lončka: 6,50 eur

Guzajeva kava, v kateri ni niti zrnca kave

Morda je Franc Guzaj, mojster preobleke in domiselnih ropov, svoje največje in odmevne podvige načrtoval ob srebanju kave. Zagotovo je kdaj popil takšno posebno kavo, ki smo jo poimenovali po njem. Narejena je iz izključno lokalnih sestavin, v pravih odmerkih je zdrava, v prevelikih pa nam škoduje. Lahko se pije vroča, da nas pogreje ali hladna - za lepoto. Zagotovo pa je Guzajeva kava takšna, da nam požene kri po žilah.

Komplet Guzajeva kava

Komplet Guzajeva kava navduši z lično oblikovano embalažo, emajliranim lončkom, steklenico medenega likerja (200 ml) in zemljevidom, s pomočjo katerega lahko spoznamo razburljivo življenje razbojnika in dobrotnika Franca Guzaja.

Na voljo je komplet z belim ali s črnim emajliranim lončkom.

Cena kompleta: Razprodano

Na voljo v TIC-u Šentjur ali po naročilu na 03 749 25 23 ali tic@turizem-sentjur.com

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.222267197067° Zemljepisna dolžina: 15.397549653769°
SHIFT + A