Lov na zaklad na Rifniku

Igra je zaradi nadgradnje trenutno neaktivna

Postanite pustolovci in se podajte na lov na zaklad, ki ga je nekje na vrhu mogočnega Rifnika skrila prazgodovinska deklica Firi. Iščite namige, odgovarjajte na vprašanja ali rešite izzive in odkrijte zanimivosti iz 6000 letne zgodovine Rifnika in bližnje okolice. 

O lovu na zaklad
Lov na zaklad je namenjen družinam z otroki, traja okoli 20 minut in je brezplačen. Začne se pri obzidju naselbine in vas popelje skozi večji del arheološkega parka. Deluje preko brezplačne aplikacije ActionBound, ki si jo naložite na telefon, nato poslikate kodo ali v iskalnik vpišete besedo Rifnik in lov se lahko začne.

Ne veste ničesar o Rifniku?
Brez skrbi, predznanje je odveč, saj naloge in izzive rešujete s pomočjo namigov, timskega dela in napenjanja možgančkov. Če pa se zmotite, vam aplikacija ponudi dodatne namige, da lažje rešite nalogo.

Ko rešite vse naloge in opravite vse izzive ter tako odkrijete skrivnost. Najmlajše člane odprave čaka majhen spomin na to pustolovščino.

Želite izvedeti več o arheološkem najdišču na Rifniku?
Na TIC-u Šentjur je na voljo vodnik arheologinje Darje Pikmajer, ki nas popelje skozi najdene predmete na Rifniku in nam predstavi življenje na Rifniku od prazgodovine, preko rimske dobe do pozne antike.

Več informacij:
TIC Šentjur
03 749 25 23
tic@turizem-sentjur.com

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.19796809567° Zemljepisna dolžina: 15.406554937363°
SHIFT + A