Foto natečaj: Božičkova pisarna

Iščemo fotografije, nastale v Božičkovi pisarni

V zimskem času je hiška na Svetinovem vrtu, pri Centru kulture Gustav, postala božičkov urad. Gospod in gospa Božiček sta nam prišepnila, da ste se obiskovalci pisarne v njej radi fotografirali in da je nastalo ogromno simpatičnih fotografij. Vabimo vas, da trenutke
zamrznjene v času delite s Šentjurjem. Izbrali bomo 8 fotografij, ki so nastale v božičkovi pisarni v prazničnem času in jih decembra 2024 namestili na ograjo Športnega parka Šentjur. Izbranih 8 fotografij bomo nagradili s šentjurskimi dobrotami. Eno izmed teh 8-ih
fotografij bo komisija razglasila kot zmagovalno fotografijo, zmagovalec bo prejel profesionalno fotografiranje v Božičkovi pisarni s šentjursko fotografinjo Andrejo Martinović.

Vodoravne fotografije zbiramo do ponedeljka, 4. novembra 2024, na e-poštni naslov: kvirina.zupanc@ra-kozjansko.si

Pripišite ime in priimek prijavitelja fotografije na natečaj, ime in priimek fotografa, v kolikor je druga oseba kot prijavitelj ter domač naslov.

Organizator fotografskega natečaja je Razvojna agencija Kozjansko (Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur, 03 747 13 02). Postavitev fotografske razstave bo izvedena v sodelovanju z Občino Šentjur.

1. Organizator fotografskega natečaja
Razvojna agencija Kozjansko, Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur
 

2. Informacije
Kvirina Martina Zupanc: kvirina.zupanc@ra-kozjansko.si, 03 747 13 02
 

3. Terminski načrt

Sprejem del: do ponedeljka, 4. 11. 2024
Izbira del: do 15. 11. 2024
Objava rezultatov: 15. 11. 2024
Namestitev fotografij: 3. 12. 2024
Pridržujemo si pravico do sprememb datumov.
 

4. Žirija

Sestava žirije:

 1. Kvirina Martina Zupanc, Razvojna agencija Kozjansko
 2. Anita Koleša, JSKD območna izpostava Šentjur
 3. Andreja Martinović, fotografinja
  Odločitev žirije je dokončna, pritožbe niso možne.
   

5. Pogoji sodelovanja

Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ 3 (tremi) vodoravnimi barvnimi ali črno-belimi fotografijami. Na natečaju lahko sodelujete le s fotografijami, ki so bile posnete v božičkovi pisarni v Šentjurju. Kreacije, ustvarjene s pomočjo programov umetne inteligence (AI/UI), niso dovoljene. Fotografija, ki ne bo ustrezala pravilom natečaja, bo izločena. Udeleženec z oddajo fotografij na natečaj soglaša, da lahko organizator uporabi izbrane fotografije za tisk fotografij na razstavnem prostoru, za promocijo decembrskega prazničnega dogajanja v Šentjurju in predvajanje fotografij na projekciji ob prihodu Božička. Z oddajo del in prijavo udeleženec sprejema razpisane
pogoje natečaja. Udeleženci bodo o rezultatih obveščeni po elektronski pošti.
 


6. Nagrade

 • 8 fotografij bo razstavljenih na ograji Športnega parka Šentjur in najboljšim osmim udeležencem bodo podarjene šentjurske dobrote lokalnih pridelovalcev ter rokodelcev.
 • Eno izmed teh 8-ih fotografij, bo komisija razglasila kot zmagovalno fotografijo. Zmagovalec prejme profesionalno fotografiranje v Božičkovi pisarni z Andrejo Martinović.
   

7. Razstava

Organizator bo v sodelovanju z Občino Šentjur pripravil razstavo na ograji Športnega parka Šentjur v decembru 2024.
 

8. Oddaja del

Dela morajo biti oddana izključno na e-naslov: kvirina.zupanc@ra-kozjansko.si do vključno ponedeljka, 4. 11. 2024. Vse oddane fotografije morajo biti poimenovane. Pripišite še ime in priimek prijavitelja fotografije na natečaj, ime in priimek fotografa, v kolikor je druga oseba kot prijavitelj ter domač naslov.
 

Več informacij:
Kvirina Martina Zupanc, Razvojna agencija Kozjansko
kvirina.zupanc@ra-kozjansko.si, 03 747 13 02

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.031981° Zemljepisna dolžina: 14.529676°
SHIFT + A