Gremo na Rifnik!

V soboto, 6. aprila 2024, vabljeni na pohod na hrib Rifnik in voden ogled arheološkega parka

Pohod na hrib Rifnik in vodenje po arheološkem parku Rifnik

Začetek pohoda ob 10.00 iz Športnega parka Rifnik-Nova vas. Udeležence pohoda bo spremljal Mirko Čander.
V primeru slabega vremena pohod odpade.

Voden ogled arheološkega parka

Ob 11.00 bo po Arheološkem parku Rifnik vodila višja kustosinja Pokrajinskega muzeja Celje dr. Maja Bausovac.
V primeru slabega vremena bo javno vodenja ob 11.00 po Muzejski zbirki Rifnik in njegovi zakladi v Zgornjem trgu, ulica skladateljev Ipavcev 17 v Šentjurju.

Dogodek je del Tedna zdravega mesta v občini Šentjur, ki poteka od 4. do 11. aprila 2024.

Več informacij:
TIC Šentjur
03 749 25 23, 041 660 091, tic@turizem-sentjur.com

Teden zdravega mesta

Spoštovane občanke in cenjeni občani,

na pragu pomladi vstopamo v že tradicionalni Teden zdravega mesta v Občini Šentjur. Čeprav je ohranjanje zdravja in preventiva izziv ves čas, se spomladi, ko se skupaj z naravo prebujamo iz zimskega počitka, bolj izrazito zavemo potrebe po več gibanja, lahkotnejši sezonski prehrani, ... Bolj smo odprti za ideje, pripravljamo se na obdobje v letu, ko bomo bistveno več na svežem zraku, na odprtem, na travnikih, gozdovih in vrtovih. Zato se ob tej priložnosti poklonimo naravi, hvaležni za dejstvo, da nam je na dosegu udobnih športnih copat ali vrtičkarskega orodja praktično na pragu. To je privilegij naše male dežele in tudi naše občine. Kajti okolje je del našega zdravja in je naša odgovornost, zato poskrbimo zanj, tudi v okviru spomladanskih čistilnih akcij.

Teden zdravega mesta pa vas ponovno vabi s številnimi brezplačnimi aktivnostmi, med katerimi boste zagotovo našli kaj zase. Posegajo na področje preventive, zanimivih dogodkov, postrežejo s konkretnimi meritvami telesnih vrednosti ter pripravljenosti, se dotikajo duševnega zdravja in dobrega počutja na splošno. Ponovno se na tem mestu zahvaljujem vsem soorganizatorjem, ki so pripravili res pester program, zato se jim le poklonimo z dobrim obiskom in sodelovanjem.
Doživimo torej pomlad in zdravo mesto skupaj, v vsej polnosti, ki jo nudita.

mag. Marko Diaci,
župan Občine Šentjur

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.197893863925° Zemljepisna dolžina: 15.406693974854°
SHIFT + A