Klopce ljubezni

Kje stojijo klopce ljubezni v destinaciji Šentjur Tour?

Na čudovitih razglednih mestih v destinaciji Šentjur Tour lahko posedimo na klopcah ljubezni. Do klopc vodijo pohodniške poti, tako lahko romantično doživetje povežemo z rekreacijo.
 

Klopca ljubezni na Rifniku

Na vrhu hriba Rifnik (568 m), ki je dobro poznan po arheološkem parku in ruševinah srednjeveškega gradu, lahko posedimo na klopci ljubezni. Ta stoji na severnem robu, kjer je razgledišče. Od tukaj se dobro vidi Šentjur, Celje in valovita pokrajina vzhodne celjske kotline. Dobro se vidi celotno Pohorje, na severozahodu Kamniško-Savinjske Alpe, na severovzhodu pa Boč in Donačka gora. Na Rifnik vodi več dobro označenih pohodniških poti.
 

Klopca ljubezni na Svetem Križu nad Planino pri Sevnici

Sveti Križ je 730 metrov visok hrib nad trgom Planina pri Sevnici. Klopca ljubezni stoji pred zvonikom cerkev sv. Križa. Gre za izjemno razgledno točko, od koder se odpira osupljivo lep razgled. Na vrh vodi označena pohodniška pot - Marijina romarska pot. Do klopce lahko tudi prikolesarimo po cesti iz Planine pri Sevnici ali iz Šentvida pri Planini. 
 

Klopca ljubezni na Sveti Uršuli nad Dramljami

Klopca ljubezni na hribu Sveta Uršula nad Dramljami stoji pri cerkvi sv. Uršule. S klopce lahko uživamo v fantastičnem razgledu na vzhodno celjsko kotlino s celotnim mestom Celje, na Kozjansko pokrajino pri čemer izstopajo Rudnica, Žusem in pogorje Bohor. Do klopce vodi več dobro označenih pohodniških poti, lahko pa se do klopce pripeljemo s kolesom po cesti iz Dramelj.
 

Klopca ljubezni na Kalobju

Klopca ljubezni na Kalobju stoji pri cesti, ki se iz Kalobja spušča proti Vezovju, nasproti Gostilne Erjavec. Klopca je postavljena na osupljivem razglednem mestu. Razgled se odpira proti severovzhodu. Vidi se bližnji hrib Slivnica pri Celju, v daljavi pa markanten Boč in Donačka gora. Mimo vodi dobro označena pohodniška pot - Marijina romarska pot.

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.031981° Zemljepisna dolžina: 14.529676°
SHIFT + A