Zahtevana stran ne obstaja

Mogoče iščete ...

Aktualno

Velikonočnica na Ponikvi je zacvetela

Velikonočnica, ponos Ponikve, je letos že odprla svoje vijolične cvetove! Najti jo je mogoče na zaščitenem rastišču pri Boletini na Ponikvi, približno 1 km od cerkve Sv. Martina na Ponikvi.

 

Pri ogledu prosimo vse obiskovalce, da upoštevajo navodila in po rastišču ne hodijo in ne trgajo cvetic.

 

Termini vodenih ogledov do vključno 4. aprila:

petek 15.00-18.00, sobota in nedelja 9.00-18.00.


Informacije:

TIC Šentjur (03) 749-25-23, tic[@]turizem...

Več

Aktualno

Zbrani fotoutrinki Šentjurjevega 2010

Letošnje Šentjurjevo je že skoraj pod streho, saj preostaja le še sklepni dogodek - etno koncert Marko Bande.

 

 

Zbrali smo fotografije, ki sta jih posnela:

 

- Stane Jeršič


Šentjurjev pohod


Šentjurjev sejem


Tekmovanje v kuhanju kisle župe

 

Vlečenje vrvi in druženje

 

Predstava Razbojnik Cefizelj in butalska pamet


Šentjurjeva veselica - nastop ansambla Unikat

 

 

in

 

- Gašper Gobec

...

Več

Aktualno

Izšel prenovljen turistični katalog

Danes je v okviru predstavitve Občine Šentjur na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju bil javnosti predstavljen prenovljen turistični katalog.

 

S sloganom V tej lepi deželi želimo obiskovalcem predstaviti lepote naših krajev ter bogato naravno in kulturno dediščino, hkrati pa je katalog pripomoček vsem obiskovalcem, ki želijo raziskovati turistične znamenitosti našega območja.

 

Katalog bo na voljo v turističnih informacijskih točkah v občini, in sicer:

  • Tu...

Več

Aktualno

Velikonočnica na Ponikvi že cveti

Le nekaj sto metrov od središča Ponikve na bližnjem travniku uspeva redka stepska rastlina velikonočnica.

 

Rastišče, ki obsega 1,8 hektarjev, je največje od štirih danes znanih rastišč velikonočnice v Sloveniji in dosega skrajno jugozahodno mejo razširjenosti te rastline. Ugodne razmere za rast velikonočnici nudi kraški svet. Okolica Ponikve je območje osamelega krasa z značilnimi kraškimi pojavi, ki pa so manj izraziti kot na klasičnem krasu. V bližini teče po...

Več

Aktualno

V Galeriji Zgornji trg razstava ilustracij in pesmi Mejaši mojih gmajn

V šentjurski Galeriji Zgornji trg bo do 12. aprila na ogled razstava ilustracij Vesne Zakonjšek. Nastale so kot likovna podoba pesniškemu prvencu Milenka Straška Mejaši mojih gmajn, čemur bo posvečen literarni večer, ki bo v galerijskih prostorih v četrtek, 7. aprila.

 

V programu bosta poleg avtorjev ilustracij in pesmi sodelovala publicist, pesnik in likovnik Drago Medved ter igralec Borut Alujevič.

 

...

Več

Aktualno

Župan in sodelavci pred Šentjurjevim v medijih

Pred prihajajočim osrednjim sklopom prireditev ob največji turistični prireditevi v Občini Šentjur Šentjurjevo 2011 bo župan mag. Marko Diaci z nekaterimi sodelavci gostoval na radijskih in televizijskih postajah.

 

V soboto, 10. aprila, bo s predstavniki Turističnega informacijskega centra Šentjur gostoval v radijski oddaji Dobro jutro Slovenija, kjer sodeluje sedem radijskih postaj. Javljanja bodo tekla po naslednjem razporedu: 8.32 Štajerski val, 8.50 Radio Ptuj, 9.04 ...

Več

Aktualno

Šentjurjevo 2011 v fotografiji

Vabljeni k ogledu fotoutrinkov s prireditev letošnjega Šentjurjevega.

 

 

Prvi del


Drugi del

 

 

Več

Aktualno

S Pokrajinskim muzejem Celje po Arheološkem parku Rifnik

V soboto, 28. maja, si lahko ob 10. uri ogledate Arheološki park Rifnik z muzejskim vodstvom.

 

Na severnem obrobju razgibanega Kozjanskega, južno od Šentjurja, se dviga markanten hrib Rifnik, ki obvladuje pokrajino in daje s svojo stožčasto obliko dolini ob Voglajni posebno mikavnost. Zato ne preseneča, da je bil Rifnik bolj ali manj neprekinjeno poseljen skozi vsa pomembnejša zgodovinska obdobja.

 

Arheološko najdišče Rifnik sodi med največje poznoantične nase...

Več

Aktualno

Med sobotnim Klumpanjem vodeni ogledi trga Planina

Drugi dan prireditve Klumpanje bodo v okviru spremljevalnega programa organizirani brezplačni vodeni ogledi po trgu Planina, ki bodo na sporedu v soboto, 2. julija, ob 13.00, 15.00 in 17.00 s pričetkom v Etnološki zbirki Šmid, ki se nahaja v stavbi Krajevne skupnosti Planina.

Več

Aktualno

Šentjurski turizem predstavili na celjskem radiu

V tej poletni vročini je v Turistično-informacijski center občine Šentjur prišla ekipa Radia Celje, ki smo jo povabili v Ipavčevo hišo, v zavetje hladne lipe na vrt ob vodnjaku Jožeta Plečnika, kjer smo posneli oddajo Pojdi z menoj, ki jo je modelirala Saška Pukl.

 

Predstavili smo jim ideje za poletne potepe po naši občini, tematski izlet od Rifnika do Rifnika, Ipavčevo hišo in poletno dogajanje v okviru Šentjurskega poletja.

 

Predstavili pa smo tudi dogaja...

Več

Aktualno

V soboto bo 15. srečanje v Dobrini in Astronomska noč na Prevorju

V soboto, 22. julija, vas vabimo v Dobrino na 15. turistično zabavno prireditev in Astronomsko noč na Prevorju.

 

Organizator srečanja v Dobrini, Društvo Izviri Dobrina, pripravlja pester program, v katerem bodo med drugim priredil izbor najboljše pršjače, tradicionalne jedi na Kozjanskem.

 

Celoten program:

  • Kulturni program v sodelovanju z ansamblom Mogu
  • Državno prvenstvo v vleki vrvi
  • Razstavno-prodajni kotiček Društva IZVIRI Dobrina
  • Brezplačn...

Več

Aktualno

Odprtje razstave razglednic in fotografij iz časa Josipa Ipavca

Včeraj je bilo v Galeriji Zgornji trg v okviru letošnjih Ipavčevih kulturnih dnevov odprtje razstave razglednic in fotografij iz časa Josipa Ipavca z naslovom Srčne pozdrave iz Št. Jurja ob juž. železnici.

 

Organizator razstave je Javni sklad za kulturne dejavnosti – Območna izpostava Šentjur v sodelovanju s Knjižnico Šentjur, celjsko knjižnico in zasebnimi zbiratelji. Namen razstave je predstaviti čas v začetku 20. stoletja v katerem je deloval Josip Ipavec skozi...

Več

Aktualno

Dvanajsta dimenzija v Galeriji Zgornji trg

V Galeriji Zgornji trg je od petka na ogled slikarska razstava Dvanajsta dimenzija domače avtorice Polonce Kitak, ki se z njo prvič predstavlja v Šentjurju, sicer pa je to njena 18. samostojna razstava.

 

Članica Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik je prejela odkupno nagrado poletnega ex tempora Prevorje 2009, doslej pa je bila trikrat tudi prejemnica zlate palete, najvišjega priznanja Zveze likovnih društev Slovenije.

 

V aktualni razstavi je avtorica skušala obde...

Več

Aktualno

Vabljeni na rastišče velikonočnice na Ponikvi

V Boletini pri Ponikvi so zacvetele znamenite velikonočnice (Pulsatilla grandis). Rastišče se nahaja le nekaj sto metrov od središča Ponikve v smeri proti Šentvidu pri Grobelnem.  

 

Rastišče, ki obsega 1,8 hektarja, je največje od štirih danes znanih rastišč velikonočnice v Sloveniji in dosega skrajno jugozahodno mejo razširjenosti te rastline. Ugodne razmere za rast velikonočnici nudi kraški svet. Okolica Ponikve je območje osamelega krasa z značilnimi kraškimi...

Več

Aktualno

Vabljeni na prireditve Šentjurjevega 2012

Z ocenjevanjima vin letnika 2011 in najboljših salam ter izborom Ipavčevega vina se je pričelo letošnje Šentjurjevo, ki se bo uradno odprlo v četrtek, 19. aprila, ob 19.00 uri s koncertom vokalno-instrumentalne skupine Crescendo in podokničarja Franca Pestotnika.

 

V četrtek bo še odprtje razstave Naravno in zdravo z razglasitvijo Ipavčevega vina 2012, predstavitvijo ocenjevanja vin letnika 2011 ter izbora najboljše salame in kruha. Četrtkove prireditve bo zaključila ...

Več

Aktualno

V Galeriji Zgornji trg akvareli domačih ustvarjalcev

 

Sinoči so v Galeriji Zgornji trg odprli razstavo akvarelov članov Društva likovnih ustvarjalcev »Rifnik« Šentjur

 

Slike so nastale tako v okviru delavnic v prostorih društva ob skupni izmenjavi izkušenj kot tudi doma. Akvarel je slikarska tehnika, hkrati pa se tako imenuje tudi končni izdelek, narejen s to tehniko. Slikamo tako, da pigmente redčimo z vodo. Likovniki so si izbrali poljubno tematiko, večina pa gre za krajinske motive.
 

Razstava bo odprta do...

Več

Aktualno

Zaživel nov večjezični portal o razbojniku Guzaju

 

Zanimivosti o razburljivem življenju Franca Guzaja oz. tudi Guzeja, njegovih razbojniških pustolovščinah, dobrotniških dejanjih in še o marsičem, lahko izveste na večjezičnem informativno-turističnem portalu na naslovu www.guzaj.si

 

Na njem je z zemljevidi predstavljena tudi pohodna pot Na poti z Guzajem ter zanimiva turistična ponudba na Kozjanskem. Vabljeni na pohode po zelenih kozjanskih gričih, kjer še živi Guzajev duh, in tudi na forum, kjer lahko izrazi...

Več

Aktualno

Medvedove metamorfoze v Galeriji Zgornji trg

 

V Galeriji Zgornji trg je na ogled razstava Archeo Metamorfoze novinarja, publicista in slikarja Draga Medveda, ki je bil rojen pred 65 leti na Ponikvi. 

 

Likovni kritik Mario Berdič je v katalog, ki spremlja razstavo, zapisal: "Najnovejši slikarski ciklus Draga Medveda, ki ga prvič predstavlja v Šentjurju, lahko sicer smatramo za nadaljevanje obsežne faze Archeo mystica, kot likovni hommage arheologiji in zgodovinopisju v obliki simbolno interpretiranih arheoloških na...

Več

Aktualno

Dnevi evropske kulturne dediščine o potencialih Rifnika in oblačilni kulturi

 

V okviru vseslovenskega in vseevropskega projekta Dnevi evropske kulturne dediščine 2012 bo aktivnosti v Šentjurju, tako kot lansko leto, izvajal Zavod Etno-Eko, ki bo pripravil delavnico Kako so šivali v času Ipavcev in konferenco o turističnih potencialih Rifnika in druge dediščine.

 

 

Četrtek, 27. 9. 2012, ob 17.00

Okrepčevalnica Z grede, Ul. Dušana Kvedra 23, Šentjur

Kako so šivali v času Ipavcev (delavnica)

 

Na praktični delavnici ši...

Več

Napovednik dogodkov

Slovenec in pol

SLOVENEC IN POL

Dvoglava triglavska komedija

 

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju.   

Danes? Top instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred...

Več

Napovednik dogodkov

Prometne zagate čebele Počasnele

Društvo prijateljev mladine Šentjur v sklopu tradicionalne prireditve Bučn'ce prireja otroško animacijsko predstavo "Prometne zagate čebele Počasnele". Predstava bo v soboto, 19. 10. 2019, ob 10.30 na Mestnem trgu.

OPIS:

Nekega jutra čebela Počasnela prvič peš odide v šolo čisto sama. Dokler jo je k pouku vozila mama, se je vse zdelo čisto preprosto, ko pa se mora na cesti znajti sama, se stvari pošteno zapletejo.

Še dobro, da ji na pomoč priskočijo otroci. Pomagajo ji iz številnih ...

Več

Napovednik dogodkov

Božični koncert - Uroš Perić & The Bluenote Quartet

V sodelovanju z Big Band RTV Slovenija in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija je nastala božična poslastica.

5 studijski album Have a Merry Perry Christmas.

Skladbe, kot so Santa Claus Is Coming To Town, Rudolph The Red-Nosed Reindeer, Winter Wonderland, Jingle Bells in ostale, zapete na vsem nam dobro poznan Urošev način.

Koncert se bo odvijal v manjši zasedbi ob spremljavi Uroševega kvarteta – The Bluenote Quartet. Program bo zajemal večino skladb iz albuma, Urošove avtorske skladbe te...

Več

Napovednik dogodkov

Grobelnofest 2023

FOLKzaFOLK Zaključek Šentjurskega poletja Dvodnevni glasbeni festival Spogledovanje z izročili tradicionalne, ljudske oziroma folk glasbe ob prepletanju sodobnih glasbenih zvrsti Petek, 8. september 2023, ob 20.00 Dom krajanov Grobelno Predprodaja vstopnic na vseh prodajnih mestih... več

Več

Aktualno

Šentjurjevo 2023

Sobota, 15. aprila 2023

ŠENTROCK 2023

Bajaga i Instruktori, Happy Ol' McWeasel, Rock Partyzani, Šesti Metek
20.00, prireditveni šotor na parkirišču za Občino Šentjur
Spletna prodaja vstopnic na eventim.si
Organizator: Študentski klub mladih Šentjur


 

Petek, 21. aprila 2023

POSTAVITEV MLAJA V ZGORNJEM TRGU NA TRADICIONALNI NAČIN

Lovska družina Šentjur bo za obiskovalce skuhala pravi lovski golaž. Gustav Ipavec bo sprejel konjenike, ki se bodo so...

Več

Aktualno

Šentjursko poletje 2024

Šentjursko poletje 2024 prinaša sklop prireditev in dogodkov, ki bodo popestrili poletne dneve. Dogajanje se začne 8. junija in konča 15. septembra.
 

Program Šentjurskega poletja 2024
 

VEČER POD IPAVČEVO LIPO – KAJ NAJ TI PRINESEM DRAGA?

Sobota, 8. junij, ob 20.00 | Vrt Ipavčeve hiše, ulica skladateljev Ipavcev 27, Zgornji trg v Šentjurju

Kulturno društvo Glasovir vabi na tradicionalni glasbeni večer, obarvan v melodije naših izseljencev iz Prekmurja, B...

Več

Aktualno

Ta veseli dan kulture v Šentjurju

Rojstni dan največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, 3. december, bomo v občini Šentjurju obeležili z nizom prireditev pod skupnim imenom Ta veseli dan kulture v Šentjur. Tako bodo v torek, 2. decembra, in v sredo, 3. decembra, dnevi odprtih vrat vseh muzejev in muzejskih zbirk v naši občini, ki si jih boste lahko ogledali brezplačno, prav tako pa bo v tem času tudi bogat spremljevalni program.

 

 

Program prireditev:

Torek, 2. december 2008, od 9.00 do ...

Več

Napovednik dogodkov

50 let na odru: New Swing Quartet

Vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na novoletni koncert, 50 let na odru: New Swing Quartet, v domačem Šentjurju.

Ikone spiritual in gospel glasbe New Swing Quartet so svojo izjemno pot začeli leta 1968 ravno v Šentjurju pri Celju, ko so fantje naleteli na ploščo znamenitega Golden Gate Quarteta. Po njihovem vzoru so oblikovali svoj kvartet in že kmalu po svojem začetku osvojili slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga, z legendarnim Golden Gat...

Več

Napovednik dogodkov

Koncertni cikel Bendžo: Vlado Kreslin

Vabljeni na drugi koncert v okviru Koncertnega cikla Bendžo. Nastopil bo eden najbolj priljubljenih slovenskih izvajalcev, Vlado Kreslin.

Vlado Kreslin je eden najpomembnejših slovenskih avtorjev. Skoraj ponarodelih je kar precej njegovih pesmi, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. V osemdesetih je deloval v rock bandu Martin Krpan (bil predskupina Rory Gallagerja, R.E.M, Michaela Chapmana, Boba Dylana), ki je prenehal z delovanjem po nastopu na l...

Več

Aktualno

Šentjurjevo 2009

V aprilu nas v Šentjur zopet vabi Šentjurjevo.

 

Program prireditve:


SREDA, 15. aprila 2009

Gasilski dom Šentjur - lokacija (www.geopedia.si)

9.00 - 12.00: Ocenjevanje vin letnika 2008
 

Ocenjevanje vin organizirata Vinogradniško društvo Šentjur in Šolski center Šentjur.

 

 

SREDA, 22. aprila 2009

Kulturni dom Šentjur - lokacija (www.geopedia.si)

10.30: Mala žaba daleč skoči, lutkovna predstava v izvedbi OŠ Slivnica pri Celju ...

Več

Aktualno

20. ŠentJurjevo - osrednja turistična prireditev v Občini Šentjur

 

 

 

Med 13. aprilom in 2. majem bo potekalo 20. ŠentJurjevo, ki se bo letos pretežno odvijalo na prvotni lokaciji, in sicer v Zgornjem trgu v Šentjurju.

 

Torek, 13. aprila 2010

  • ob 9.00, Gasilski dom Šentjur, Ocenjevanje vin letnika 2009; Organizatorja: Vinogradniško društvo Šentjur in Šolski center Šentjur
  • ob 17.00, Ipavčeva hiša, Zgornji trg Šentjur, Tradicionalna rez potomke Stare trte – modre kavčine; Organizator: Občina Šentjur...

Več
SHIFT + A